сряда, 16 април 2008 г.

Становище за градинката пред 52 блок

Днес внесох становището за забрана на паркирането в градинката пред 52 блок

До: Изпълнителния Директор
На Поделение СБО
При СУ “Св. Климент Охридски”
Г-н Петко Горанов

Копие до: Кмета на Район
“Студентски”
Г-н Димитър Дилчев

СТАНОВИЩЕ
от гражданска група „Хармония“

Уважаеми господин Горанов,

В желанието си да развием гражданска отговорност към бъдещето и децата си, задължението към обществото и мястото, където живеем, връзката си с природата и създаване на едно по-добро място за хармонично съществуване, изразяваме мечтата не само на група хора, но и на човека като цяло – подобряване на жизненото пространство около нас.

Реалността, с която се сблъскваме всеки ден, в резултат на нашето бездействие е, че голяма част от междублоковите пространства са заети от паркинги и строежи, а детските площадки, много от зелените площи и многогодишни дървета са унищожени.

Едно добро начало за промяна, според нас, е възстановяването на градинката пред 52 блок, вход Б, превърната в нерегламентиран паркинг. Създалата се ситуация НЕ Е породена от липсата на места за паркиране, а е причинена от засипването на тревната площ с чакъл преди повече от 10 години при ремонт на покрива на блока и от привидното удобство колите да се намират по-близо до сградата.

Затова молим за Вашето съдействие за ограничаване достъпа на коли на територията на градинката пред 52 блок.

1 коментар:

Me каза...

и сега какво става с градинката? махнаха ли се колите? ще се сади ли сега нещо? че то гледам другите работи даже взеха че поникнаха..